Karma Cola. Drink No Evil.

Nieuw in het assortiment van Big Products is de range van Karma Cola, te weten Karma Cola, Gingerella Ginger Ale en Lemony Lemonade. Drie frisdranken die zijn geproduceerd met respect voor de boeren, telers en het land; er wordt enkel met biologische fairtrade ingredi├źnten gewerkt. Drink no evil.

 

Karma Cola, Gingerella & Lemony

Karma Cola wordt gemaakt van echte cola-noten, verbouwd door de Mende en Temne volkeren in Boma, Sierra Leone. Een deel van de opbrengst van elke fles gaat naar de families van de telers, zodat zij hun leven weer kunnen opbouwen na de burgeroorlog en de uitbraak van ebola.

Gingerella is een ginger ale op basis van gember, die op biologische wijze door boeren in Sri Lanka wordt verbouwd. Het is een zuivere en frisse drank met een vurige smaak door de unieke mix van gember, vanille, rietsuiker, citroen en de eerlijke deal voor de mensen die ze verbouwen.

Sinds het bestaan van Lemony brengen citroenen geluk. De biologische citroenen en biologische fairtrade rietsuiker zorgen namelijk voor gelukkige boeren, die voor hun oogst krijgen wat ze horen te krijgen.

 

Karma Cola Foundation

De Karma Cola Foundation is gebaseerd op het principe dat de acht gemeenschappen die ze ondersteunen in de Tiwai regio van Sierra Leone weten wat het beste voor hen is. Zij beslissen welke projecten gefinancierd worden door de foundation.

Het eerste project, de Makenneh Bridge, verbindt oude en nieuwe delen van Boma. Andere projecten zijn onder meer onderwijs van 50 jongeren, het vinden van een onderwijzeres, het bouwen van een rijstverwerkingsbedrijf (om de veiligheid en zelfvoorziening van voedsel te garanderen) en het herstel van 25 akkers van boerderijen in het regenwoud.

Dit is het begin van een lange samenwerking. Het doel van de Karma Cola Foundation is om zo veel mogelijk frisdrank te verkopen. Hoe meer er namelijk verkocht wordt, hoe meer de foundation terug kan doen voor de samenleving.

What goes around comes around.